Syksyisiä kasvisruokia

Kestävyys on trendikäs sana alallamme, mutta mitä se oikein tarkoittaa?

Midsona Foodservicelle kestävyys tarkoittaa kokonaisvaltaista elinkaarianalyysia viljelmältä lautaselle asti – sitä, miten kaikkia resursseja voitaisiin käyttää mahdollisimman järkevästi. Ihmisten ja ympäristön terveyttä tukevaa ruokaa. Koko elinkaaren osallistumista. Yksi keino parantaa maailmaa on kasvipohjainen proteiini.

Kuivatut kasvipohjaiset proteiinit – kestävä valinta

Omilla valinnoillasi, kuten käyttämällä kuivattuja kasvipohjaisia proteiinejamme, voit pienentää ilmastovaikutusta: Kun tuotteita kuljetetaan pakasteina tai kylmässä, maksat kilohinnassa myös vedestä. Kuivatut proteiinit eivät sen sijaan sisällä vettä eivätkä vaadi kylmäkuljetusta. Terveyttäsi tukee myös se, että proteiinimme ovat makeuttamattomia.


Luonnonmukaiset soijapapumme viljellään Ranskassa kestävillä viljelmillä. Ne eivät sisällä geenimuunneltuja organismeja, eikä niiden takia ole tuhottu sademetsiä. Kaiken lisäksi kompensoimme myös kuljetuksen ilmastovaikutukset.

Kolme kestävää syysklassikkoa

MM-kultaa voittanut suurtalouskokki Daniel Lund on loihtinut kolme ainutlaatuista kasvisruokareseptiä, joilla valmistat syksyisiä klassikkoannoksia helposti niin pienessä kuin suuremmassakin keittiössä.

SOIJAKEBAB seesamikastikkeella, ohutleipää ja rapeita kasviksia

- Tämä on täydellinen lounas perjantaille. Street food maistuu monille ja tuo pientä luksusta viikonlopun aloitukseen. Kun kypsennät soijapalat nopeasti korkeassa lämmössä, paloista tulee ihanan rapsakoita. Leipä, salaatti ja raikas seesamikastike taittavat mausteisuutta.

Lataa resepti täältä

GULASSIPATAA soijapaloilla ja juureksille, sitruunaista hapankermaa ja bulguria

- Syksyyn sopiva klassikko, jonka proteiinit ja hiilihydraatit täyttävät nälkäisemmänkin vatsan. Soijapalojen käyttö on helppoa, ja ne tuovat annokseen mukavaa suutuntumaa. Jos haluat enemmän potkua, lisää sambal oelekia!

Lataa resepti täältä

SOJABURGER kasvipohjaisella hampurilaiskastikkeella ja itsetehdyllä BBQ-ketsupilla

- Burgeri on kestosuosikki, josta olen kehitellyt tämän villimmän kasvipohjaisen version smash burger -tyyliin. Karkeisiin soijasuikaleisiin yhdistetyt pavut pitävät pihvin kasassa ja tuovat annokseen kotona tehtyä, eläväistä ulkonäköä. Kaiken kaikkiaan perinteistä hauskempi burgeri.

Lataa resepti täältä