KERMAINEN LASAGNE punaisista linsseistä, soijarouheesta ja tomaatista
Lasagne on klassikkoruoka, joka maistuu monille. Runsaasti proteiinia sisältävät soijarouhe ja linssit täyttävät nälkäisemmätkin vatsat. Makeutta lasagneen tuovat sokerin sijaan porkkanat. Makeutta puolestaan taittavat murskatut tomaatit. Omenaviinietikka antaa lasagnelle raikkautta ja vihannekset mukavaa suutuntumaa.
SOIJA/HERNEROUHEKASTIKE
Ainesosat:
50 g Oliiviöljy, Urtekram
200 g Kuivaa soijarouhetta tai hernerouhetta (600 g kypsää), Urtekram
15 g Kasvisliemijauhetta, Kung Markatta
250 g hienonnettua sipulia, tuore tai pakaste
300 g raastettua kesäkurpitsaa
100 g raastettua porkkanaa
45 g Lasagnemix-mausteseosta, Urtekram
1250 g Murskattua tomaattia, Urtekram
25 g Tomaattipyré, Urtekram
1250 g Vettä
75 g Omenasiiderietikkaa, Urtekram
35 g Suolaa
175 g kuivattuja punaisia linssejä, Urtekram
Tee näin:
1 Kypsennä soijarouhetta 15 minuuttia kasvisliemijauheella maustetussa vedessä
2 Paista soijarouhetta ja kasviksia oliiviöljyssä
3 Lisää joukkoon muut ainekset paitsi linssit ja anna kiehua 35 minuuttia
4 Lisää linssit joukkoon ja kypsennä vielä 10 minuutin
VALKOKASTIKE
Ainesosat:
1500 g Kasvipohjaista ruokakermaa
20 g Suolaa
50 g Täysjyvämaissijauhoa, Urtekram
tai Maizena
Vettä
Tee näin:
1 Kuumenna ruokakerma ja suola
2 Sekoita täysjyvämaissijauho/maizena pieneen tilkkaan vettä ja sekoita kuuman kerman joukkoon
LASAGNE
800 g Lasagnelevyjä
Kokoa lasagne näin:
1 Lado vuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, valkokastiketta ja soijarouhekastiketta
2 Aloita ja lopeta valkokastikekerrokseen
3 Paista lasagnea uunissa, 170°C noin 35-40 minuuttia
Tarjoile herkullisen kesäkurpitsa-punasalaatin ja marinoidun punasipulin ja pinaatin kanssa